Top

Wasmachine-waterslot

  • Wasmachine-waterslot
  • Wasmachine-waterslot
56,70
68,61 incl. BTW

Waterslot voor wasmachine


Deze elektronische waterdetector sluit de kraan zodra er water op de vloer komt. Naar keuze is dit waterslot leverbaar met 9 Volt batterij of adapter voor 230 Volt.

Dit slimme apparaatje heb je NIET nodig als je een hotfill van het type MS1002plus hebt (of koopt), want die is standaard al voorzien van lekkage afsluiters op beide kranen!

Werkingsprincipe wasmachine-waterslot

De oranje behuizing van het waterslot bevat een motor-gestuurde afsluiter. Deze plaats je tussen de kraan en de slang van de wasmachine (of vaatwasser).

Het waterslot past op alle gewone wasmachine-kranen met 3/4" (drie-kwart-duims) schroefdraad. Als de kraan dicht tegen de muur zit is er soms te weinig ruimte om het motorhuis vast te draaien. Je kunt dan overwegen hem te plaatsen tussen de slang en de wasmachine.

De bijbehorende detector leg je op de vloer. Zodra deze water detecteert zal de afsluiter automatisch de motorkraan dicht draaien.

Waterslot is gemakkelijk aan te sluiten

Om het waterslot in gebruik te nemen hoef je de waterleiding niet eerst af te sluiten. Draai de kraan dicht en koppel de slang los. Schroef het waterslot op de kraan en sluit de slang van de wasmachine of vaatwasser aan op de andere zijde.

Het detector doosje is voorzien van gevoelige vochtdetectors aan de onderzijde. Deze leg je op de vloer. Het stekkertje sluit je vervolgens aan op het snoer van de kraan-afsluiter.

Waterslot werkt ook bij stroomuitval

Stel dat je wasmachine gaat lekken en dat er water in de bedrading komt. Dan is de kans groot dat de stop "eruit vliegt" en de netspanning wegvalt... Dat voorkomt kortsluiting maar als de kraan blijft lopen kom je van de regen in de drup. Met deze afsluiter kan dat niet gebeuren, want hij werkt op een batterij.

Werking, resetten en batterijtest

Deze elektronische waterstop heeft een reset-toets met bijbehorende pieptoon. Deze gebruik je na een alarm-melding of voor het controleren van de goede werking. Dat kun je heel gemakkelijk zelf doen door de detector even op een natte doek of spons te leggen. Op deze wijze kun je ook de batterij controleren.

Waterslot op netvoeding (stopcontact)

Dit waterslot is nu ook verkrijgbaar met een bijpassende netadapter. Deze steek je in het stopcontact, zodat je geen batterij meer nodig hebt.

Technische informatie van het waterslot

Aansluiting: 3/4" (drie-kwart duims)
Schroefdraad: binnenzijde (beide uiteinden)
Verloopstuk: slang-verbinder (meegeleverd)
Principe: elektrisch aangedreven kogelafsluiter
Werkt op: 9V batterij of netadapter
Levering inclusief: batterij of netadapter
Akoestisch alarm: pieptoon 92 dB
LED rood: lekkage melding
LED geel: batterij bijna leeg
Handleiding: Nederlands
Keurmerk: CE


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over