Top

Wasmachine energiezuinig

Wasmachine-hotfill
Wasmachine-hotfill

Wasmachine hotfill MS1002plus.

Korting als je 2 stuks koopt!
De tweede kun je zelf eenvoudig instellen op "vaatwasser".
€ 219,00

Maak je wasmachine energiezuinig met hotfill


wasmachine energiezuinig maken met hotfillEen hotfill-voorziening kun je aanbrengen op elke normale wasmachine. Bijvoorbeeld van een populair merk als Siemens, AEG, Bosch, Zanussi, LG of Samsung.

Zelfs een oude wasmachine (die vaakt een verkalkt verwarmingselement heeft) wordt  energiezuinig met deze hotfill. Heb je een exotisch merk? Vraag dan vantevoren even na of de hotfill hier ook mee werkt.

De terugverdientijd van de MS1002plus ligt in de praktijk tussen 3 en 5 jaar. Dit hotfill voorschakelapparaat is een uitbreiding, die geen ingreep vereist op de wasmachine. Dat laatste is belangrijk, omdat de fabrieksgarantie komt te vervallen als je zelf aan de wasmachine gaat knutselen...

Hotfill werkt met warm en koud water

Om de wasmachine energiezuinig te maken heb je naast de koude kraan ook een kraan nodig voor warm water. Deze wordt aangesloten op dezelfde leiding waaruit keuken en douche hun warm tapwater krijgen. Het hotfill apparaat ontvangt dus warm en koud water, dat hij op het juiste moment, in de juiste dosering en op de ingestelde temperatuur doorstuurt naar de wasmachine.

De temperatuur van het warme kraanwater is de hoogste temperatuur waarop gewassen kan worden, zonder inschakelen van het verwarmingselement. De hotfill regelt de wastemperatuur automatisch (ongeacht hoe heet het water is) door koud en warm leidingwater te mengen. Op deze wijze wordt er geen warm water verspild. Behalve twee kranen is er alleen een eigen netaansluiting (‘stopcontact’) voor het hotfill-apparaat nodig.

Hoe moet ik MS1002plus aansluiten?

MS1002plus is het ideale hotfill voorschakelapparaat voor de niet-technische doe-het-zelver. De belangrijkste argumenten:
  1. Er is geen installateur nodig voor het leidingwerk (er van uitgaande dat een warme kraan aanwezig is). Je hebt geen speciaal gereedschap nodig en hoeft zelfs de waterleiding niet af te sluiten.
  2. Alle toebehoren worden standaard meegeleverd. Als klant heb je te maken met één artikel. Helemaal compleet met hittebestendige slangen, waterventielen, keerkleppen en een lekkage-beveiliging op beide kranen. Zelfs als je wasmachine is uitgevoerd met een Aqua Stop hoef je niets bij te bestellen.

Wasmachine energiezuiniger met 3 programma's

Een belangrijk voordeel van deze hotfill is dat je de 3 wasprogramma’s zelf kunt aanpassen en opslaan in het geheugen. Op deze wijze maak je optimaal gebruik van inweekpauzes, spoelmogelijkheden en inschakeltijden (nachtstroom).

Fabrieksmatig is de hotfill reeds ingesteld op de meest gebruikte wasprogramma's. Als je wilt kun je die zelf (later) veranderen. Op eenvoudige wijze kun je het apparaat altijd terug zetten naar de fabrieksinstellingen.

Tip: stel één van de programma's in op 60 à 70 °C. Dan kun je eens per maand op een hoge temperatuur wassen, zodat de wasmachine van binnen schoon blijft. (als je altijd wast op lage temperaturen blijven vuil en zeepresten achter).