Top

Vaatwasser energiezuinig

Vaatwasser-hotfill
Vaatwasser-hotfill

Vaatwasser hotfill MS1002plus.

Korting als je 2 stuks koopt!
De tweede kun je zelf eenvoudig instellen op "wasmachine".
€ 219,00

Maak je vaatwasser energiezuinig met een hotfill


vaatwasser energiezuinig maken met hotfillEen hotfill-voorziening kun je zelf aanbrengen op elke moderne vaatwasser. Deze externe hotfill verlengt tevens de levensduur van de vaatwasser, omdat het elektrisch element bijna niet meer hoeft in te schakelen.

Geschikt voor alle populaire merken, zoals Miele, Whirlpool, Beko, Indesit, Etna of Electrolux. Met de vaatwasser hotfill is ook ook mogelijk je oude vaatwasser energiezuinig te maken.

De terugverdientijd van de MS1002plus ligt in de praktijk tussen 3 en 5 jaar. Dit hotfill voorschakelapparaat is een uitbreiding, die geen ingreep op de afwaswasmachine vereist. Dat laatste is belangrijk, omdat de fabrieksgarantie meestal komt te vervallen als je zelf aan de vaatwasser zou gaan knutselen... Met deze hotfill is dat niet nodig!

Hotfill werkt met warm en koud water

Om de vaatwasser energiezuinig te maken heb je behalve de koude kraan ook een kraan nodig voor warm water. De warme tapkraan wordt aangesloten op dezelfde leiding als die van de keukenkraan. Het hotfill apparaat ontvangt dus warm èn koud water, dat hij op het juiste moment, in de juiste dosering en op de ingestelde temperatuur doorstuurt naar de vaatwasmachine.

De temperatuur van het warme kraanwater is de hoogste temperatuur waarop de vaatwasser kan werken zonder zijn verwarmingselement in te schakelen. De hotfill regelt de afwastemperatuur automatisch (ongeacht hoe heet het water is) door koud en warm leidingwater te mengen. Op deze wijze wordt er geen warm water verspild. Behalve twee kranen heb je alleen een eigen netaansluiting (‘stopcontact’) nodig voor het hotfill-apparaat.

Hoe moet ik MS1002plus aansluiten?

Een MS1002plus is het ideale hotfill voorschakelapparaat voor de niet technische doe-het-zelver, omdat:
  1. Je geen installateur nodig hebt voor het leidingwerk (er van uitgaande dat een warme kraan reeds aanwezig is). Voor het aansluiten is geen speciaal gereedschap vereist en je hoeft zelfs de waterleiding niet af te sluiten.
  2. Alle toebehoren standaard worden meegeleverd. Als je deze hotfill bestelt krijg je één pakket, waar alles in zit: hittebestendige slangen, water-ventielen, keerkleppen en een lekkage-beveiliging op beide kranen

Vaatwasser energiezuiniger met 3 programma's

Een belangrijk voordeel van deze hotfill is dat je de 3 wasprogramma’s zelf kunt aanpassen en opslaan in het geheugen. Op deze wijze maak je optimaal gebruik van inweekpauzes, inschakeltijden (nachtstroom) en (zo nu en dan) afwassen op hoge temperatuur.