Top

MS1002plus

Hotfill MS1002plus

FAQ: vaak gestelde vragen en antwoorden

Werkt de MS1002plus ook op een machine met waterstop?

Ja, hiervoor hoef je geen onderdelen bij te bestellen. Je kunt dus niets vergeten. (soms hoef je niet alle meegeleverde onderdelen te gebruiken)

Hoe weet ik of mijn wasmachine of vaatwasser geschikt is?

De MS1002plus is geschikt voor alle wasmachines van de bekende merken, zoals die in Nederland te koop zijn. Als je machine al zeer energiezuinig is moet je je wel afvragen of je de investering in een hotfill kunt terugverdienen.

Wat is het verschil tussen MS1002 en MS1002plus?

De MS1002plus is de nieuwste generatie: deze is ook geschikt voor elektronisch gestuurde wasmachines. Hetzelfde type hotfill kun je ook voor een vaatwasser gebruiken. De slangen en andere aansluit-onderdelen passen ook bij de oudere MS1002, die niet meer leverbaar is.

Wat betekent voorschakelapparaat?

Da is een andere naam voor het hier bedoelde hotfill apparaat. Een "kastje tussen kranen en machine", dat automatisch de watertoevoer regelt met koud en warm water, in de juiste verhouding.

Welke slangen moet ik bestellen bij de hotfill?

Als je een nieuwe hotfill bestelt is die helemaal compleet, inclusief alle slangen en benodigde aansluitmaterialen. In sommige situaties houdt je misschien een onderdeel over. (De onderdelen in onze webshop zijn service doeleinden)

Hoe bepaalt de MS1002plus zijn besturing?

Een gevoelige temperatuursensor in de watertoevoer levert een signaal waarmee de hotfill zijn besturing kan regelen. (opmerking: de MS1002 deed dat aan de hand van het stroomverbruik)

Hoe moet ik het apparaat bedienen?

Op het bedienpaneel kies je programma en wastemperatuur. Daarna stel je de wasmachine in, zoals je dat anders ook doet. (Je kunt drie verschillende wastemperaturen instellen en bewaren in het geheugen)

Hoe zit het met later inschakelen?

Deze hotfill heeft een speciale functie voor uitgestelde starttijd. De wachttijd kunt u zelf veranderen.

Is mijn wasmachine bestand tegen heet water?

Er komt geen te heet water in de wasmachine omdat het warme water buiten de machine wordt gemengd met koud water. De inlaattemperatuur is daardoor niet hoger dan de ingestelde wastemperatuur.

Moet ik de hotfill op de boiler aansluiten?

Nee, de hotfill sluit je aan op een warme kraan (en de koude, waaraan nu de wasmachine zit). Hij gebruikt hetzelfde warme tapwater, dat ook naar de douche en de keukenkraan gaat. Bij lange leidingen kan het even duren voordat er warm water is.

Zijn de slangen bestand tegen heet water?

Ja, met de meegeleverde toebehoren kun je de hotfill veilig gebruiken bij een boiler temperatuur tot 95 ºC. (door bijmengen met koud water wordt een te hoge inlaattemperatuur voorkomen)

Wat doe ik als het water te heet is?

Voor heel hoge watertemperaturen kun je een tapwater mengventiel gebruiken. Dat is met name aan te raden voor een zonneboiler installatie, waarin het water heel heet kan worden, tot nabij het kookpunt.

Spoelt de hotfill met koud water?

Ja, voor de spoelprogramma's wordt koud water gebruikt. Dat gebeurt helemaal automatisch, zodat je geen energie verspilt.

Werkt deze hotfill op alle machines?

In ieder geval met alle wasmachines en vaatwassers die in Duitsland op de markt zijn (geweest) en vrijwel altijd voor een machine die in een winkel in Nederland is gekocht. Wanneer je een 'exotische' wasmachine (eigen import) bezit kunnen wij navraag doen.

Hoe weet ik of mijn machine aquastop heeft?

Een wasmachine of vaatwasser met aquastop is voorzien van een 'klein kastje' dat deel uitmaakt van de aansluitslang, in de vorm van een 'verdikking' aan het uiteinde. Onze hotfill is geschikt voor wasmachines en vaatwassers met en zonder aquastop. Alle benodigde aansluitmaterialen en slangen zitten standaard in de verpakking. (ook voor vaatwassers)

Hoe werkt hotfill voor de vaatwasser?

Het principe is hetzelfde maar de besturingsroutines zijn anders. Zo zijn er drie spoelgangen: vuil wegspoelen met 30ºC, heet spoelen met 60ºC en naspoelen met koud water. De MS1002plus is geschikt voor wasmachine en vaatwasser, omdat hij softwarematig kan worden ingesteld.

Kan ik het allemaal zelf aansluiten?

Wie een beetje handig is kan dit hotfill apparaat zelf monteren en aansluiten. Speciaal gereedschap is niet nodig en er zit een geïllustreerde Nederlandstalige handleiding bij. Uiteraard moeten er in de wasruimte (naast koud water) een kraan voor heet water en een vrij stopcontact beschikbaar zijn. Aan de leidingen en de wasmachine of vaatwasser zelf hoef je helemaal niets te veranderen. Dat laatste is belangrijk vanwege de garantie op je machine!

Hoe maak ik de slangen vast?

Het aansluiten van de meegeleverde slangen gebeurt met schroefverbindingen, die je gewoon met de hand kunt vastdraaien. Tussen de slangen naar de kranen en de wasmachine plaats je het meegeleverde Y-stuk (mengkamer), waar de temperatuursensor in zit.

Hoe moet ik het kastje aansluiten?

Het bedienpaneel wordt geleverd met een compacte netadapter. Je schroeft hem aan de wand en de draden plug je aan de beide kraanventielen en de temperatuursensor. Er komen dus geen waterslangen aan het kastje.

Hoe werkt de lekkage beveiliging?

De hotfill is voorzien van een vochtsensor, die je op de vloer legt. Bij onverhoopte lekkage worden beide kranen automatisch afgesloten en de wasmachine direct uitgeschakeld. Hiermee voorkomt je waterschade tijdens afwezigheid.

Wat doen de waterventielen precies?

De waterventielen (afsluiters) hebben een snelkoppeling en een terugloop beveiliging. Ze werken op veilige laagspanning, via de draden naar het bedienkastje dat de watertoevoer regelt door het openen en sluiten van de ventielen.

Hoe verwijder ik zeepresten uit mijn wasmachine?

Als je altijd wast met lage temperaturen blijft er soms wasmiddel achter in de machine. Deze zeepresten kunnen aankoeken en zelfs verstoppingen veroorzaken. Dat heeft niets te maken met de hotfill, maar met dit apparaat is het gemakkelijk om zo nu en dan met een hoge temperatuur te wassen, waardoor zeepresten (meestal) worden opgelost. Tip: gebruik hiervoor Programma 3 en zet deze wat hoger dan de standaard 60 graden.

Staat je vraag er niet bij? Stuur gerust een berichtje:
@