Top

Milieuvriendelijk wassen met een hotfill

milieuvriendelijk wassen met een hotfillEnergie is te kostbaar om te verspillen. Milieuvriendelijk wassen is eveneens van belang. Tijdens het wassen in wasmachine of vaatwasser gaat er namelijk relatief veel energie verloren. Dat komt doordat het koude water eerst elektrisch moet worden opgewarmd.

Het verwarmen door de machine kan wel 80% van het totale energieverbruik van een wasbeurt uitmaken. Tegelijkertijd is er veel efficiënter voorverwarmd water beschikbaar. Dat komt gewoon uit je boiler, via de warme kraan.

Milieuvriendelijk wassen met voorverwarmd water

Met behulp van een hotfill voorschakelapparaat kun je je wasmachine energiezuinig maken. Hij benut dan warm tapwater (hetzelfde dat je in de keuken en badkamer gebruikt), om op gecontroleerde wijze te wassen. De MS1002plus leidt tot een aanmerkelijke besparing op het stroomverbruik.

Een gemiddeld huishouden van 4 personen zal op deze wijze jaarlijks ongeveer 300 kWh besparen. Minstens zo belangrijk is een reductie van het schadelijke CO2, die ongeveer 300 kg per jaar bedraagt. Een hotfill draagt dus bij aan een schoner milieu.

Hotfill reduceert de CO2 uitstoot

Dankzij de eenvoudige installatie en het volledig geautomatiseerd wasproces is milieubewust wassen voortaan eenvoudig. Door het instellen van de starttijd (mogelijk bij 95% van alle wasmachines) kun je profiteren van het goedkopere stroomtarieven.

Zelfs bij aanschaf van een nieuwe machine is een hotfill voorschakelapparaat zinvol, omdat wasmachines met een ingebouwde hotfill relatief duur zijn. In combinatie met een oude wasmachine (met laag rendement) bespaar je nog meer, omdat het verwarmingselement niet meer wordt gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de oude machine veel langer mee gaat: lagere afschrijving en beter voor het milieu.
gezonder wassen met hotfill

Gezonder wassen met hotfill

De MS1002plus biedt de mogelijkheid om effectiever te spoelen, omdat je naar keuze met warm en met koud water kunt spoelen. Hierdoor worden wasmiddelresten nog grondiger verwijderd, zodat je ze niet op je huid krijgt. En dat draagt bij aan het welbevinden van je gezinsleden of klanten.